Du ser nå kampanjepriser fra YS Fordel. | Se release.no for mer informasjon.
Du ser nå kampanjepriser fra YS Fordel. | Se release.no for mer informasjon.
Til oversikt

Brukt mobil er god studentøkonomi

dame_med ørevarmere_ser_på_mobil_release.jpg

Vi vet at mange studenter jobber hardt for at studielån og deltidslønn skal strekke til i måneden. Likevel bruker en stor andel titusenvis av kroner på å kjøpe nye mobiltelefoner i løpet av studietiden. Kjøper du brukt mobil kan du spare mye penger!

 

Studentlivet er forbundet med mye gøy, men også mange nye utgifter. Som student vil husleie eller boliglån, transport, studiemateriell og mat bli faste kostnader man kanskje ikke har forholdt seg til tidligere. I tillegg koster det å trene på treningssentre, være med på studentaktiviteter, ha bredbånd og mobil. 

Kjøper i snitt tre nye mobiltelefoner i studietiden

Åtte av ti mellom 18 og 29 år kjøper mobilen sin selv, og seks av ti betaler også mobilabonnementet. I samme aldersgruppe har hele 85 prosent en mobiltelefon som er mindre enn to år gammel.

Dette betyr at i løpet av et femårs-studium har en gjennomsnittlig student kjøpt tre mobiler! Over halvparten har mobiler som, når de er nye, koster mer enn 10 000 kroner. Legg på noen tusenlapper for mobilabonnement per år, så viser regnestykket at mobil er en vesentlig kostnad i et ellers stramt budsjett.

Ved å velge en brukt mobil fremfor en helt ny, unngår du at kontoen tømmes, samtidig som du får en knallbra mobil! 

Brukt - ikke bare billigere, men også mer miljøvennlig

En undersøkelse utført av Cicero Senter for Klimaforskning, viser at unge mellom 18 og 29 år er mest bekymret for klimaendringene. Her kommer det også tydelig frem at unge under 30 år opplever et personlig ansvar for å redusere klimagassutslipp.

Beregninger viser at produksjonen av én smarttelefon gir et utslipp på 110 kilo CO2. Kjøper du en brukt mobil fremfor en ny, sparer du jorda for 88 kilo CO2 per mobiltelefon. Når vi vet at det selges om lag to millioner mobiltelefoner i året bare i Norge, og at det estimeres at hver eneste nordmann vil kjøpe over 40 mobiler i løpet av livet, er det mye å hente ved å kjøpe brukt i stedet for å kjøpe ny. 

Husk alltid å vurdere mobilreparasjon dersom det er noe ved mobilen som skranter. Tar du vare på mobilen du allerede har litt lenger, sparer du enda mer - både penger og miljø. 

Trenger du ny mobil?

Vårt mål er at brukt mobil skal bli det naturlige første valg!

Se vårt utvalg her