5 tips til å kutte familiens mobilkostnader

-
Vi vet at det i perioder kan være vanskelig å få familiens budsjett til å gå opp. Her har du fem tips til hvordan du kan kutte mobilkostnadene.
-
1. Trenger du eller noen i familien ny mobil? Velg brukt!
Har du tenkt på hvor mye penger du faktisk sparer ved å kjøpe brukt mobil fremfor ny? Er man i tillegg en hel familie som skal oppgradere mobilene sine i løpet av året, vil totalkostnaden spise mye av familiens budsjett. Den nyeste modellen er ikke enormt mye bedre enn den fra i fjor, eller året før det for den saks skyld.
Hvor mye sparer du egentlig?
Er dere en familie på fire, hvor alle skal ha en ny mobil i løpet av året, vil for eksempel det kunne se slik ut*:
Nye mobiler:
iPhone SE 128 GB til «Maria 10 år» = 5350,-
iPhone 11 128 GB til «August 13 år» = 6190,-
iPhone 12 128 GB til «Jens 40 år» = 8590,-
iPhone 13 128 GB til «Mina 41 år» = 9190,-
Totalpris: 29 320,-
Brukte mobiler:
iPhone SE 128 GB til «Maria 10 år» = 2990,-
iPhone 11 128 GB til «August 13 år» = 4990,-
iPhone 12 128 GB til «Jens 40 år» = 6390,-
iPhone 13 128 GB til «Mina 41 år» = 7790,-
Totalpris: 22 160,-
Du sparer: 7160,- bare ved å velge brukt mobil fremfor helt ny!
Husk at du også oftere finner bedre utvalg av tidligere modeller, som kanskje mobilprodusentene ikke lenger ønsker solgt i butikk. For eksempel en iPhone 8 til kun 1990,- Fortsatt en veldig god mobil, til en veldig bra pris!
Velg en mobil som passer både din bruk, og ditt budsjett.
2. Last ned apper som hjelper deg å spare
Det finnes mange apper som hjelper deg med å finne de beste prisene på ting du kjøper. Dette gjelder alt fra hverdagsutgifter som mat og bensin, til større kjøp vi gjør sjeldnere. Apper som for eksempel Drivstoffappen og Kupp appen hjelper deg med å finne best priser på de to førstnevnte. Skal du handle andre ting, hjelper alltid Prisjakt appen deg med å kartlegge laveste pris. Student? Disse appene hjelper deg å spare!
Husk også at mange apper, som for eksempel Spotify, tilbyr familieabonnement. Da betaler man mindre enn om alle medlemmene har hvert sitt abonnement. I tillegg gjør det det enda mer oversiktlig for den som styrer mye av familiens økonomi, ved å få alt samlet på én faktura.
-
3. Knust mobilskjerm? Reparer!
Har du knust mobilskjermen, men ikke budsjettert med ny mobil? Du har kanskje hørt at det ikke lønner seg å reparere mobilen, fordi det koster så mye. Det stemmer ikke. Mobilreparasjon lønner seg, både for lommeboka og miljøet. Reparerer vi fremfor å erstatte, har vi glede av mobilen vår enda lenger, samtidig sparer du store summer når du kanskje ikke hadde budsjettert med ny mobil.
Kjøpe ny iPhone 12 til 8590,
Kjøpe ny mobilskjerm til iPhone 12 til 3299,-
Du sparer: 5291,-
Visste du at vi tilbyr mobilreparasjon over hele Norge?
Finn ditt nærmeste mobilverksted
TIPS: Ta en titt på forsikringer og avtaler du har, blant annet innbo. Ofte går slike reparasjoner inn under forsikringen din, som igjen gjør at du kun betaler en liten egenandel.
4. Samle pengene som «ligger i skuffen»
Hvor mange av oss har ikke en (eller flere) mobiler vi ikke lenger bruker, liggende i skuffen? Ha en god rutine med å pante elektronikk, så får du ofte bra avslag på den nye varen du oppgraderer til. Du sparer penger, samtidig som du også sørger for at produktene gjenbrukes eller resirkuleres på riktig måte.
Snart blir mobilpant tilgjengelig i våre butikker! Meld deg på vårt nyhetsbrev og få varsel når vi er live.
-
5. Ikke betal mer enn du må på mobilabonnementet
Når sjekket du sist dataforbruket på mobilen din? Ofte bestiller vi mobilabonnement ut ifra et godt tilbud, eller basert på databruken vi har i en periode. Men er det fremdeles samme mengde data du bruker i dag? Eller er du for eksempel mer på hjemmekontor og mindre på farten?
Har du mye data til overs hver måned, kan det være lurt å endre datapakken til en mindre. Må du ofte kjøpe ekstra datapakke, lønner det seg heller å oppgradere abonnementstørrelsen. På den måten betaler du ikke for mer enn du faktisk bruker. Usikker på hvilket mobilabonnement som passer best?
Husk at det alltid lønner seg å tenke igjennom hvor man bruker mobilen, og når. WiFi koster ingenting på mobilregningen din – sørg for å koble deg opp når du kan!
Ser du etter et rimeligere mobilabonnement?
*Prisene gitt på mobiler er kun priseksempler. Pris vil kunne variere ut ifra forhandler, tilbud og kampanjer.