Til oversikt
Brukte mobiler Mobilabonnement Ny kunde? Åpent kjøp, service og garanti Faktura og betaling Dekning og datahastighet Priser og tilleggstjenester Hjelp med mobil og SIM Mobilt Bredbånd

Hos Release får du full Telenor-dekning. Som kunde hos oss er du sikret suveren dekning, 4G- og 5G-hastighet der det finnes, uansett hvilket mobilabonnement du velger. Akkurat på samme måte som Telenor sine kunder.

Sjekk dekningen der du bor: Dekningskart

 

For å få tilgang til 5G-dekning må du ha en mobil som støtter 5G. I dag er det mange telefoner som støtter 5G. Se vårt utvalg av 5G-klare mobiler. 

Når du har en telefon som støtter 5G, og du befinner deg et sted Telenor tilbyr 5G-dekning, vil den automatisk velge denne dekningen. Se dekningskart for å se hvor du finner 5G i dag.

I løpet av 1. halvåret av 2024 vil vi ha et landsdekkende 5G-nett. 

 

Noen steder er det dessverre dårlig dekning. Det er kjedelig om det skjer, men det varer sjeldent særlig lenge. Har du ikke dekning, forsøk først å skru mobilen din av og på. Har du fremdeles ikke dekning, kan det være flere årsaker til dette: 

1. Er det blitt bestilt nytt SIM-kort som kan ha gjort at det gamle har blitt deaktivert?  

2. Kan SIM-kortet være sperret?  

3. Det kan være nettfeil i området du befinner deg i. Sjekk gjerne med andre som har Telenor-dekning om dette også gjelder dem, eller sjekk driftsmeldinger hos Telenor. 

4. Det kan være feil med mobilen din. Sett gjerne SIM-kortet ditt i en annen mobil for å avdekke om feilen følger kortet, eller mobilen. 

 

Sjekk dekningen der du er: Dekningskart 

Hos Release har vi ingen begrensninger på fart, og du laster ned data like fort uansett hvilket mobilabonnement du har. Fri fart betyr at du til enhver tid kan laste ned data med den tilgjengelige hastigheten i nettet. Hastigheten i nettet varierer ut ifra hvor mange som er logget på, avstanden til nærmeste mobilmast og dekning i forhold til terreng og bygninger.

 

Vi tilbyr disse hastighetene avhengig av hva slags mast mobilen din er tilknyttet:

Teknologi

Maksimal nedlastingshastighet

Maksimal opplastingshastighet

5G

Opptil 10X raskere enn dagens 4G

 

4G+

Opptil 220 Mbit/s

Opptil 35 Mbit/s

4G

Opptil 80 Mbit/s

Opptil 35 Mbit/s

2G

Opptil 200 kbit/s

Opptil 100 kbit/s

 

Merk: Det er ikke ofte man oppnår maksimale hastigheter. Opplevd hastighet påvirkes av antall mobile enheter i området som bruker data, avstand til basestasjon, naturens topper og daler i tillegg til bygninger.

 

Begrensing mobildata

Når du har brukt opp datamengden som er inkludert i mobilabonnementet, kuttes muligheten til å bruke mer data ut måneden. Dette for at du skal unngå uventede kostnader på din faktura.

Du vil bli varslet via SMS, og du kan selvsagt kjøpe en datapakke. 

Mobilabonnementet fylles automatisk opp igjen den 1. hver måned, og eventuell sperre vil forsvinne.

 

2G, 4G, 4G+, 5G

Det er flere teknologier som operere parallelt i vårt nettverk. Du kan se i displayet på din mobil hvilken type nett den er koblet på. Du vil til enhver tid bli koblet til det nettet som gir deg best dekning og fart.

 

Fart til ulik bruk

Vi bruker mobilen forskjellig. Noen bruker den kun til samtaler, mens andre bruker den som spillkonsoll, kino og musikkspiller. Litt avhengig av hva du gjør, vil du trenge ulik mengde datakraft til ulike oppgaver. Skal du spille musikk trenger du minimum 0,4 MBs. Og du bruker fra 70 MB per time til 140 MB per time. Vil du se video på YouTube trenger du minst 0,5 MBs og forbruket vil ligge på ca. 1 GB per time i høyeste kvalitet. Dette kan være lurt å ha i minne når du bestemmer deg for ønsket datapakke i ditt mobilabonnement.

Ja, du har tilgang til WiFi Tale med ditt mobilabonnement fra oss. Med WiFi Tale kan du ringe og sende meldinger over det trådløse nettet. Perfekt alternativ dersom du opplever dårlig tale-dekning på kontoret eller i hjemmet. 

  

Slik fungerer WiFi Tale: 

1. Du kobler mobilen til det trådløse nettverket 

2. Du trenger ikke mobilsignal for å ringe eller sende SMS, kun tilgang til WiFi 

3. Du ringer på normal måte uten egen app 

4. Du unngår tapte anrop og samtalebrudd 

5. Du får raskere oppkobling av samtaler 

WiFi Tale tar i bruk muligheten til å sende data over trådløst nettverk, ved at lydinformasjonen sendes som datapakker. Det betyr at du ved steder uten mobildekning, men fast innlagt bredbånd, vil kunne bruke mobilen som normalt så lenge den er tilkoblet det trådløse nettverket. 

Beveger du deg bort fra det trådløse nettverket, vil mobilen automatisk koble over til 4G- eller 5G nettet. Om 4G-dekning ikke er tilgjengelig, vil samtalen bryte. 

 

Slik aktiverer du WiFi Tale: 

Apple  

Innstillinger 

Telefon 

WiFi-anrop 

WiFi-anrop på iPhone 

Samsung 

Innstillinger 

Tilkoblinger 

WiFi-anrop 

Skru på WiFi-anrop 

Fant du ikke det du så etter?

Kontakt Kundeservice, vi er her for å hjelpe deg.


Våre vanlige åpningstider er hverdager fra 09:00 til 16:00

Du kan også besøke en av våre butikker.

 

+47 904 31 000

 

kundeservice@release.no