Til oversikt

Superraske 5G fra Release

superraske_5G_fra_release_artikkelbilde_1730x1080_release.jpg

Selv om vi i dag har et av verdens raskeste 4G-nett, vil 5G-nettet gi både enda høyere kapasitet og hastighet sammenlignet med dette 4G-nettet. Det er bare å glede seg!

Hva betyr 5G?

5G er en forkortelse for femte generasjon mobilnettverk. Dette er ikke én teknologi, men en samling av teknologier og oppgraderinger som til sammen gir en helt ny infrastruktur. 5G vil åpne for bedre brukeropplevelser og helt nye muligheter i mobilnettet.     

Hastigheter som er opp til 10 ganger raskere enn dagens 4G 

5G vil kunne tilby en mye større hastighet enn det vi har med dagens 4G. Med 5G vil du oppleve at nettsider laster på øyeblikket og videoer spilles av på sekundet, det går lynraskt å laste opp eller ned store filer, og du kan surfe, streame og dele uten at nettet henger. Men det er også en annen side ved 5G i tillegg til hurtighet: I et helt annet omfang enn 4G-nettet vil 5G åpne for å koble enormt mange ulike enheter på nettet samtidig. Dette er kommunikasjon fra maskin til maskin, ofte kalt tingenes internett.  Da snakker vi ikke bare om mobiltelefoner, men om alt fra biler til sensorer (blant annet innenfor trafikkregulering, vannstand og flomvarsel), medisinsk utstyr og til og med hele fabrikker.  5G har også forbedrede mekanismer med tanke på strømsparing.

Når får jeg 5G med mitt Release-abonnement?  

Release tilbyr sine kunder nett fra Telenor. Trondheim var den første storbyen med 5G i 2020, deretter fulgte Oslo, Bergen og Stavanger. Nå bygges det gradvis ut 5G-nett over hele landet og i løpet av 1. halvår av 2024 vil vi ha et landsdekkende nett i verdensklasse!

Slik kobler du deg på fremtidens mobilnett 

Ønsker du å utforske mulighetene med 5G, trenger du en 5G-mobil. Du trenger ikke å bytte SIM-kort, da 5G-mobilen automatisk vil koble seg til Telenors 5G-nett.  

 

Se vårt utvalg av 5G klare mobiler

Kjøp 5G klar mobil

  

Kunder som bor eller befinner seg på steder det gjennomføres 5G- utbygging vil kunne oppleve forstyrrelser i nettet mens oppgraderingen pågår. Telenor jobber kontinuerlig for å forbedre nettet og dette er et viktig ledd for å fortsette å levere den beste dekningen og kvaliteten.